A Sámán Király alapú szerepjáték ahol a kalandozhatsz a sámánok izgalmas világában.
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Fuzen

Go down 
SzerzőÜzenet
Fuzen

avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Dec. 09.

Character sheet
Furyoku:
0/0  (0/0)

TémanyitásTárgy: Fuzen   Hétf. Dec. 09, 2013 12:22 pm

Név: Fuzen

Nem: lány

Kaszt: szellem

Életkor: ???

Származás: ???

Tartózkodás: (egyenlőre bizonytalan)

Jellem: Nehezen behatárolható személyiséggel rendelkezik, mindent összevetve valóban olyan sokszínű, mint akit szó szerint összegyúrtak. Nehéz volna letagadni, hogy általában furcsán viselkedik és sugalmaira, vagy "tetteire" az adott helyzetben nem hozható fel megfelelő indok. Nem léteznek még számára igazán célok, s az igazat megvallva, igazi helyét sem találta meg. Ugyan kivételek száma mondhatni napról napra növekszik, általánosságban lenézően, vagy csupán kissé csipkedően viselkedik az élőkkel szemben. Ez valami okból kifolyólag mégis ellentmondásos lehet, mikor egyszer csak meglágyul irántuk és szavai egy ideig önmaga ellen fordulnak, s érzékennyé válik. Van, hogy kifejezetten komoran szemlélődik, de még akkor sem kizárt, hogy a következő pillanatban nem húzódnak gúnyos mosolyra éteri ajkai, vagy törnek elő agresszív, esetenként kegyetlen megnyilvánulásai. Az igazság váltakozó arca mögött rejlik: maga sincs tisztában saját létével, céljaival, motivációival. Vágyik dolgokra, de sosem tudja őket igazán megragadni. Magányos képzet inkább, s legalább annyira a szellemvilág elhagyott leánya, mint ahogy annak egyik ragadozója.
Kinézet: Első látásra is minden kétséget kizáróan nem tartozik a szellemek mindennapibb képviselői közé, hiszen sok mindenben eltér maguktól az átlagemberektől is. Aki képes érzékelni alakját, hamar észreveszi vörös, s olykor hüllős jelleget magára öltő szemeit, kitűnve hosszú haja és 'öltözáke' másvilágian ezüstös fehérségéből, melyet csupán a fekete tör még meg itt-ott. Így hát fiatal lányos vonásai és kisebb "termete" ellenére sem az a kimondottan megnyerű küllemű entitás, melyhez démonian hegyes fülei nem kevésbé járulnak hozzá.

Felszerelés: N/A

Fegyver: N/A

Lakás: N/A


Előtörténet: Az eltávozott emberek lelkei. Némelyek békében hagyják hátra a világot, míg mások önszántukból, vagy éppen értetlenségükből ragadnak ebben a világban... valamennyire. A legtöbbjük nincsen tisztában az okokkal, de valamennyien tisztában vannak vele, kik voltak egykor, esetleg máig is kik maradtak meg. Persze, nem minden szellem emberi maradvány, ám róluk elegendő szó esett másutt ezelőtt is. Fuzen azonban, nem egészen lehetne sorolható egyöntetűen valamely kategóriába: talán egy rég halott ember arcát viseli, talán egy a képzelet féktelen erejéből született apparicióét, vagy mindkettőt, esetleg sokkal bonyolultabb, mintsem mire bárki - tehát ő maga is - határozott magyarázatot adhatna. Ha úgy tetszik, egykoron egyáltalán nem volt ő senki, ugyanakkor mégis valamennyi, megszámlálhatatlan szellemi lény, kiket nem favorizált a sors keze, vagy éppen gördülő kereke - kinek miként pereg jobban a nyelve hegyén. Amit viszont tud: az idő általa számlálhatatlan múltjába nyúlik vissza, mikor ő még nem igazán létezett, ha nem éppen mégis.

Volt egykoron egy falánk és féktelen szellem. Nem tudni, vajon eltorzult maradványa volt egy emberi léleknek, vagy valami másféle entitás, melyet a halandók félelmei keltettek életre. Csupán az biztos, hogy hatalmas exisztencia volt, mely mindenre vadászott mi éppen az útjába került. Hol elveszett lelkeket falt fel, hol embereket és vadállatokat szállt meg, hogy elvegye mások életét és így új prédára tehessen szert. Máson sem jártak gondolatai és szándékai: egyedül falánk vágya vezette előre, s hajtotta mindarra melyet véghez vitt, legyen az rejtély, vagy éppen nyilvánvaló szörnyűség. Ám ez a folyton éhes, bestiális képzet túlságosan is rabja volt mohó elemi vágyainak: keveset gondolkodott igazán, s hogy az emberek szavaival (avagy hasonlataival) éljünk: sosem rágta meg igazán a szájába kerülő falatot. Számtalan lelket olvasztott magába ugyanis, ám valamennyi nem vált teljes egészében esszenciájának részévé, s csonkán hozzátapadt és gyülemlett a hosszú idő alatt, mintha valamiféle benevolens tumor lett volna, szinte a része, de valahogy mégis különálló. Emberek, szellemek kínjai, bánata, haragja, vagy éppen szerete, ragaszkodása... vágyaik és dédelgetett álmaik, mind cafatokra tépve, s mi megmaradt belőlük összeelegyedve egyetlen masszába, mellyel a falánk vadász mit sem törődött soha. Ott gyűltek össze, éveken, dekádokon, talán évszázadokon keresztül, apró morzsákként, egykori létek jelentéktelen visszhangjaként.

A szellem pedig egyre csak gyarapodott, annyira méretben és hatalomban, mint ahogy falánkságában és féktelenségében is. Sorsát persze nem kerülhette el: ő is prédává vált, ám nem valamennyi irányból, melyből valaha is számított volna. Ott, egzisztenciája mélyén nőtt vele az a lélekelegy, mely benne volt ugyan, ám teljesen részét ugyebár soha nem képezte. Egyszer aztán, a temérdek magába olvasztott szellem energiáinak emléke végleg eggyé cementálódott, s az értelem apró szikrájától végül öntudatra ébredt. Addig talán ehhez fogható eseményre nem volt még példa, talán egy álmodozó hatalmas sámán képzelőerejének munkája hívta életre a jelenséget, nem bizonyos... csupán az, hogy a pusztító szellem végét saját mohósága hozta el. Az új entitás, akkor csupán alkotó esszenciáinak minden zavarodottságát és kínját örökölve éppen arra tudott csak gondolni, melyre "gazdája" is. Csekélyebb, jelentéktelenebb volt ugyan nála, ám mégis nyomban felfalta, belülről, s a spirituális energia, mely nem fért belé egyszerűen szétszéledt a világban és talán más szellemek táplálékául szolgált. Ami végül hátramaradt mégis, egy ugyan gyenge és zavart, ám valamiképpen mégis teljes szellemlény volt. Nem voltak álmai, céljai... kóborolt csupán az eleven világ árnyékában, felfedezvén maga körül, ám az emberek valóságával szemben továbbra is tudatlanul, hisz nem volt igazán eredete: a szellemvilág szörnyszülöttje volt, egy entitás valódi gyökerek nélkül, az árnyak egy természetellenes képződménye, mely öntudatra ébredt ugyan és alakot is öltött, mégsem találta meg helyét azóta sem.

Nehéz elbeszélni az eseménytelen időt, melyet még nem volt képes percekben, órákban, napokban, vagy hónapokban mércére vetni. Hisz alig volt kezdetben másabb első áldozatánál, maga is a gyarapodással törődött más szellemek kárára. Aztán mégis, valami szöget ütött esszenciája "szívébe". Kérdések, melyek a testetlen elmében fogalmazódtak meg. Miért űzött oly egyszerű vágyat, amit? Miért, ha talán úgyanúgy érne véget, ahogy ő is? Mi volt egyáltalán, micsoda, kicsoda? Voltak más értékek is, melyeket érdemes üldözni? A kétségek valósak voltak, ahogy előtörtek, úgy vették el az érveket az egyszerű és mégis üres léttől. Kénytelen volt gondolkodóba esni, először rövid öntudatos léte során, böngészni önön elméjében és ráébredni, hogy nem tudta a keresett válaszokat. Csupán egy dolog tűnt bizonyosnak számára: hogy másféle volt, mint az entitás melynek bukásából megszületett. Tökéletlennek érezte magát, alig volt több ürességnél, értékekre szomjazó szellemlénynél. Nem volt helye, rendeltetése... nem volt identitása. Egy magányos, természetellenes képződmény, mely talán nem is hasonlíthatott bármire, melyből életre kelt... nem örökölhetett tőlük semmit. De mit tehetett a benne marcangoló üresség ellen? Mást, többet, mint amit addig ismert? "Körülnézni", "látni", "felfogni", nem vágni 'erét' minden létnek, mely rajta kívül kóborolt a világban? Amellett határozott, hogy azt, ami nem volt meg benne, talán inkább meg kellene keresni, meglátni és megérteni.

Azonban... még egyedül volt, egyedül van most is, hiszen alig telt el idő. Talán az egyedüllét legyűrése volna az első lépés? Elszakadni elemi vágyától és kutatni, más szellemekhez szegődni, vagy éppen az élőkhöz? Mi mást tehetne, hiszen olyan akár egy gyermek, telve lehetőségekkel, de még üresen, várva, hogy az őt körülölelő világ megtanítsa mindarra, melyek közűl értékeit választhatja meg. Aligha az ő szavai, oly sok elme maradványából született, hogy tán messze van az idő, mikor végre bárki is elmondhatja, önmagává vált. Addig is, ő Fuzen. Talán egy tökéletlenség, talán egy veszélyforrás, talán eggy korcsulat... talán egyik sem, talán mindegyik. Ő... magányos, de talán nem örökké. Igen, a magány az, mely leginkább kiüldözi az elszigeteltségből, s kíváncsisága az ismeretlen iránt fűti értelmének fejlődését, hiszen lehetne a szellemek földi világának értője, ha az élőkről mégis vajmi keveset tud?


Képességek:

Spiritual Intuition/Spirituális Intuíció

Habár kevés konkrétumot ismer a világgal és emberekkel kapcsolatban, néha szellemek és eleven lények spirituális energiáji árulkodónak bizonyulnak tulajdonosaikról. Így hát alkalomadtán, talán éppen váratlanul, képes felismerni egyes gyengeségeiket vagy éppen erősségeiket. Elsősorban jellemi szempontból, de esetenként képességeikről és emlékképekről is megérhet fontos részleteket, melyeket talán éppen ellenük is fordíthat. //Mindezt amolyan mesélői döntésekre bíznám, mikor mit és mennyire. Más esetben egyeztetéssel.//

Banshee Cry/Banshee Sikoly

A név remekül jellemzi, ám azért valamivel mégis több annál. Mikor eme földöntúli sikoly hagyja el ajkait, szellem vagy eleven lény egyaránt megzavarodhat erejétől, hiszen nem valódi hang, hanem az öntudatban harsaan fel. Általában az előtte állókra van igazán hatással, bár amaz lehet egyaránt barát vagy ellenség.


A hozzászólást Fuzen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Dec. 10, 2013 9:33 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
FaustVlll

avatar

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2012. Aug. 07.
Age : 25
Tartózkodási hely : Elizám ölében fekve

Character sheet
Furyoku:
2/1  (2/1)

TémanyitásTárgy: Re: Fuzen   Kedd Dec. 10, 2013 8:31 am

Nos üdvözöllek elveszett lélek eme féktelen útvesztőben mely már-már visít az ürességtől.

Gondoltam én is csatlakozom és költőinek próbálok látszani egy kicsit Smile Nem tudom sikerült-e.
Nos csapjunk is bele az értkelésbe. Maga a karakter ötlet nagyon tetszett és látok benne sok potenciált, azonban az előtörténetedből sok mindenről olvashattam csak pont arról a karakterről nem amellyel játszani fogsz. A személyiség és kinézet jellemzés önmagában hibátlannak tűnt, de ha a karaktered valóban annyira színes, akkor szerettem volna látni egy keveset ebből a színvilágból. Az írásoddal kapcsolatban. Rettentően szépen és kifinomultan fogalmazol, de helyenként, sokszor úgy érzem, hogy túlságosan is erőlteted ezeket a költői / tudományos kifejezéseket. Figyelj oda rá, hogy meg legyen az a fajta tökéletes egyensúly amely felkelti az olvasó érdeklődését és meg is tartja azt, ne pedig egy költői kifejezésekkel telerakott szöveg legyen amely szépen néz ki az egyszerű ember számára, de érteni viszont annál kevésbé fogja. Talán ebből adódóan, hogy túlságosan igyekeztél a választékos és költői kifejezésmódra sikeredett ilyen rövidre a történet, mivel valljuk be ez igen csak kimeríti az ember elméjét. Pár helyen találtam olyan mondatokat, amelyek nem voltak világosak számomra. Habár tisztában voltam minden szó jelentésével, melyeket ezen mondataidban alkalmaztál, mégsem tudtam úgy összetenni a szavaid, hogy egy épkézláb és rendes értelemmel rendelkező mondatot kapjak,ebből arra következtetek, hogy nem olvasod át azt amit írsz. Mindezek ellenére a történet legtöbb része szépen megfogalmazott és összetett. Ez a képesség nagyon kevés író vénájában van meg, úgy hogy érezd magad különlegesnek. A karakter képességeit főleg a Spirituális intuíciót nem nevezném igazán képességnek, de még nem is ezzel avn a legfőbb gondom, hanem a névvel. A fórumon egy külföldi név (legtöbbször angol) és egy magyar fordítást kérünk a játékosainktól és a magyar fordítása a képességeidnek megmutatta számomra, hogy mennyire görcsösen próbáltál mindenhova egy kevés költői vagy épp tudományos szakkifejezést csempészni. Ügyelj arra, hogy ez ne tegye túl bonyolulttá és taszítóvá a művet. A legfontosabb hibát már megemlítettem, szeretnék sokkal, de sokkal többet megtudni arról a karakterről akivel játszani fogsz, hiszen eddig ebből az írásból csak annyit tudtam meg, hogy egy régmúlt időkben élt lényt a saját vágyai vezettek a vég keserű karmai közé s ezután valaki emlékek és cél nélkül bolyongott az emberek világában. (noha tudom hogy ez a valaki a te karaktered, de akkor sem kapok róla egy részletes vagy épp csak tömör és összefoglaló képet, hogy milyen is valójában Fuzen)
Kérlek orvosold eme hibád, és figyelj oda nagyon azokra amikre felhívtam a figyelmed a jövőben. Az előtörténeted egyenlőre ELUTASÍTOM, de ne csüggedj ezt a gyémántot már csak csiszolni kell és szemkápráztató ékkő válik majd belőle. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fuzen

avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Dec. 09.

Character sheet
Furyoku:
0/0  (0/0)

TémanyitásTárgy: Re: Fuzen   Kedd Dec. 10, 2013 9:35 am

Nos, átírtam néhány dolgot, kivettem néhány furcsább kifejezést, s megtoldottam némi magyarázattal arról, hogy miért sincsenek életemnek konkrét eseményei, s persze, hogy miért is vagyok ennyire zavarodott jellem. Remélem, így sikerült tisztábbá és könnyebben rághatóvá tennem. Egyedül a képességgel kapcsolatos dolgot nem értem, de ezt talán a későbbiekben is lehetne korrigálni?

_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
FaustVlll

avatar

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2012. Aug. 07.
Age : 25
Tartózkodási hely : Elizám ölében fekve

Character sheet
Furyoku:
2/1  (2/1)

TémanyitásTárgy: Re: Fuzen   Kedd Dec. 10, 2013 7:53 pm

Így már rendben lesz, ELFOGADOM Elkészítheted az adatlapod. Jó játékot.

Kezdő tőke: 6000 ĐĐ
Szint: 1 / Ru: 100
Képességek:

Spiritual Intuition/Spirituális Intuíció

Habár kevés konkrétumot ismer a világgal és emberekkel kapcsolatban, néha szellemek és eleven lények spirituális energiáji árulkodónak bizonyulnak tulajdonosaikról. Így hát alkalomadtán, talán éppen váratlanul, képes felismerni egyes gyengeségeiket vagy éppen erősségeiket. Elsősorban jellemi szempontból, de esetenként képességeikről és emlékképekről is megérhet fontos részleteket, melyeket talán éppen ellenük is fordíthat. //Mindezt amolyan mesélői döntésekre bíznám, mikor mit és mennyire. Más esetben egyeztetéssel.//

Banshee Cry/Banshee Sikoly

A név remekül jellemzi, ám azért valamivel mégis több annál. Mikor eme földöntúli sikoly hagyja el ajkait, szellem vagy eleven lény egyaránt megzavarodhat erejétől, hiszen nem valódi hang, hanem az öntudatban harsaan fel. Általában az előtte állókra van igazán hatással, bár amaz lehet egyaránt barát vagy ellenség.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Fuzen   

Vissza az elejére Go down
 
Fuzen
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Sámán Király Szerepjáték :: Nyilvántartás :: Eredettörténetek :: Szellem :: Archivált-
Ugrás: