A Sámán Király alapú szerepjáték ahol a kalandozhatsz a sámánok izgalmas világában.
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Hijirikawa Miyako

Go down 
SzerzőÜzenet
Hijirikawa Miyako
Sámán
Sámán
avatar

Hozzászólások száma : 4
Join date : 2013. Jun. 23.
Age : 24

Character sheet
Furyoku:
100/400  (100/400)

TémanyitásTárgy: Hijirikawa Miyako   Kedd Jún. 25, 2013 8:39 am


Hijirikawa Miyako
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

Adatlap

Nem:
Kor: 17
Kaszt: sámán
Származás: Japán
Tartózkodás: Tokió, Japán
Lakás: Akaszaka palota

STATISZTIKA

Szint: 1.
Furyoku: 100
Tőke: 6000 ĐĐ

DOKUMENTUMOK

Előtörténet: Link
Miyako post szín: Peru
Ramiel generális beszédszíne: DarkOrchid

Kinézet
Hosszú sötétbarna színű haja van, melyet mindig bontva hagy, ritka esetben szokta felfogni vagy összefonni. Frufruja egyeletlen, a hosszabb tincseket piros csatokkal szokta oldalra feltűzni, hogy lásson rendesen. Szemei aranybarna színűek. Alkatra vékony és látszólag törékeny, pedig igen talpraesett. Öltözéke általában a sötétkék iskolai uniformis, megtoldva azt édesanyjától örökölt piros színű hosszú sállal, melyet a nyakába tekerve télen – nyáron visel.

Jellem
Miyako családi helyzete ellenére cseppet sem beképzelt, sőt egészen visszafogott és szereti, ha belefolyik az átlagemberek körébe. Persze mindez nagyon ritkán adatik meg számára, ha nem családneve, akkor ama furcsasága kerül felszínre, ami a túlvilági lények látását képezik, legrosszabb esetben ügyetlenségével hívja magára a figyelmet.
Szókimondó, időnként kegyetlenül őszinte, nem igazán szokta felfogni a helyzetkomikumokat. Talpraesettségének látszata ellenére azonban hihetetlen könnyedséggel esik zavarba és bizonytalanodik el, amelyre két balkezessége is rájátszik, mert ahol van valami, amiben el lehet esni, ő az elsők között lesz, ki megtiszteli a padlót.
Erőssége, hogy gyorsan tanul, és ha valami mellett elkötelezi magát azt véghez is viszi.
Amiért Németországban nevelkedett évekig, így nem csak német akcentussal beszéli saját anyanyelvét, de gyakran használ erre utaló kifejezéseket, szavakat.
Nem egy haragtartó típus, de könnyedén feldühödik dolgokon, gyakran erejével próbálja levezetni haragját, legtöbbször sikertelenül.


Szellem
 
Neve: Ramiel generális
Fajtája: ember szellem
Kinézete: Vállnál kicsit hosszabb szőke haja van, melynek tetejét felfogva viseli, hajzuhatagához halványkék szemek párosulnak. Öltözéke az 17. és 18. századot idézi vissza, kifejezetten hadi egyenruha, amelynek színe mályvalila árnyalataiban tündököl. Vállán aranyból tündököl generális rendfokozata. Mindkét kezén fekete színű ujjatlan kesztyűt visel, amelyen kézfejénél van egy kivágás.
Jelleme: Ramiel rendkívül lovagias, gyakran bókol a gyengébbik nem tagjainak és annak ellenére, hogy évtizedekkel ezelőtt élt érdeklődik a modern világ után. Kedvence a különböző divat és hírmagazinok olvasása. Gyakran használ angol kifejezéseket mikor beszél, hangja afféle játékosságtól cseng, melyet bizonyos szituációkban levetkőztet magáról. Ha rossz kedve van, rendkívül hallgataggá válik és szeret elmélkedni ilyenkor. Nem szeret a múltjáról beszélni, így gyakran kerüli az ezzel kapcsolatos kérdéseket.
Története (csak fikció): Ramiel egy három fős követség tagja, kik béketárgyalások során érkeztek Japán fővárosába felügyelni a hivatalos események zökkenőmentes lefolyását. Éveket töltenek el az országban ezzel prezentálva országuk jó szándékát, mindeközben felsőbb parancsra igyekeztek megismerni a Japán kultúrát. Ramiel itt sajátította el a jūjutsu harcművészetét. Azonban a béketárgyalások végleges megkötése előtt hazaárulással bélyegezték meg őket egy félreértés miatt. Mire kiderült volna az igazság a büntetést beteljesítették további viszályok elkerülésének véget. A Japán történelemkönyvekben hősként emlékeznek meg róluk, ugyanis ittlétük alatt megakadályoztak egy puccsot a trónörökös ellen.


TÁMADÁSOK
Miyako Ramiel-el egyesülését követően teljes tudatában lesz mindazon harci stratégiának és önvédelmi harcművészetnek (jūjutsu), melyet életében használni tudott. Ramiel tudása nem csekély II. danos feketeövvel rendelkezett, míg élt. Miyako fizikuma okán azonban kisebb ütések, rúgások, de elsődlegesen védelmi formulákat képes tökéletesen végrehajtani, ahol nem feltétlenül szükséges nagy erő kifejtése.

Mamoru youheijutsu (護る 用兵術) – Defense strategy [Védekezés stratégia):
Ramiel magas rendfokozati címét nem hiába érdemelte ki annakidején. Remek stratégiai tervekkel tudott elődrukkolni, melyet a harci tudásával ötvözve a hasznára fordított. Miyako ilyenkor Ramiel tervező felével látja a világot, lelassítja körülötte a világot és lehetséges opciókat vet fel az ellenség támadásának kivédésére (jelenlegi szintjén minimum hármat, ennek száma szintenként mindig egyel nő). Ez nincs a külvilágra hatással, csupán Miyako szemében megy végbe, másodpercek leforgása alatt vázolja fel a lehetőségeket, mintha mi sem történne valójában.
*gyengeség: Ramiel időnként elragadtatja magát és a kelleténél több opciót is felvet egy-egy támadás kivédésére, melynél nem feltétlenül tudnak dűlőre jutni, hogy most melyik lehetőséggel éljenek.


Baraha no mamoru (薔薇葉 護る) – Protection of rose petals [Rózsaszirom védelme]:
Miyako mikor egyesülve van Ramiel-el akkor képes erre a speciális támadásra, amely a jūjutsu mozdulataira épülő önvédelmi technika fegyverek ellen. Ilyenkor a Furyokuja a bal tenyerére összpontosul mályvalila színben, ami egy korong formájában „pajzsként” közrefogja kezét. Ez azért szükséges, mert az öt lépésből álló technika során, ha éles fegyverű támadóval kell szembenéznie, akkor ne sértse fel a tenyerét.  
~ Első lépés: közelgő fegyver nyitott bal tenyérrel való ráfogása.
~ Második lépés: az átmeneti pillanat kihasználása, jobb lábbal előrelépés stabil állás felvételére, hogy az ellen ne tudja kibillenteni az egyensúlyából.
~ Harmadik lépés: jobb tenyér élével ráütni az ellen fegyvertartó karjának könyökhajlata és csuklója között majdnem félúton lévő vital-pontra (ez a fájdalom hatására arra kényszeríti az ellent, hogy eldobja a fegyvert, vagy instabillá tegye annak fogását).
~ Negyedik lépés: a tenyérrel, mellyel eddig akadályozva volt a fegyver mozgása, azzal elvehető és megfogható.
~ Ötödik lépés: zárás, visszalép és felveszi az alap távolságot az ellenféllel szemben.
*gyengeség: Miyako ha nincs megfelelő összhangban a szellemmel, akkor képtelen leadni tökéletesen a vital-pontra az ütést, így a technika bevetése is haszontalanná válik.


Felszerelés(ek)
- piros sál
- iskolatáska (benne a könyvek, és szokásos apróságok {pénztárca, kulcsok, igazolvány})


Technikák
Spirit Unison (Lélekegyesülés): A sámán egyesül a szellemével, az egyesülés ideje alatt megkap, minden eszmei értéket mellyel a szellem rendelkezik (tudás, ügyesség, harctudás) A sámán ez által képes lesz használni azon pályázott képességeit, melyeket kezdéskor pályázott be.
Szint: 1


Napló
A Dullahan átka (küldetés)

Kassza
~ Kezdés (100 FU; 6000 ĐĐ; Spirit Union)Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Hijirikawa Miyako
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Sámán Király Szerepjáték :: Nyilvántartás :: Adatlapok :: Sámán-
Ugrás: