A Sámán Király alapú szerepjáték ahol a kalandozhatsz a sámánok izgalmas világában.
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Kietsume ikrek - Vin

Go down 
SzerzőÜzenet
Vin
Sámán
Sámán
avatar

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2012. Aug. 28.

Character sheet
Furyoku:
250/400  (250/400)

TémanyitásTárgy: Kietsume ikrek - Vin   Vas. Szept. 09, 2012 12:52 am

Név: Kietsume Vin

Nem: Férfi

Kaszt: Sámán

Életkor: 16 év

Származás: Japán

Tartózkodás: Japán

Jellem: Arrogáns, az embereket nem túlzottna szívlelő személyiség. Öntörvényűség és higgadtság jellemzi leginkább. Sokmindent félvállról vesz, nem törődöm és zűrös alak.

Kinézet: Korához képest alig valamivel magasabb za átlagnál, hosszú fehér haja van amit hátul hord összekötve. A család sámántagjaira jellemző sárga szemei vannak. Ruházatában a fehér szín dominál. Hosszú ujjú nadrágja és köpenyszerű felsője van aminek szélét sárga csík szegélyezi. Harcokban magán hord egy masszív mellvértet ami kialakításának köszönhetően nem akadályozza a mozgásban.

Felszerelés: MellvértLakás:

Előtörténet:

A Kietsumek család Japán egy apró szigetét birtokló Ősi Sámán család. Hírük közel sem mondható jónak. De mikor nagy volt a szükség, rájuk lehetett számítani megfelelő ellenszolgáltatásért. A különc dinasztia magával szemben is igen nagy elvárásokat állított. Nem minden leszármazott élhetett a szigeten. Idegeneknek a szigetre lépni egyenlő volt a halállal. A család több, gyengébb szellemmel védte a birtokot. A Palota maga volt a sziget. Azok akik a szigetre léptek szörnyűséges kínhalállal lakoltak tetteikért. Megkínzott lelkük pedig a mai napig egy külön épületben senyved az idők végezetéig. Esténkén ezek a lelkek oly keservesen jajgatnak, hogy az néha áthallatszik a szárazföldre. A család igazi hírnevét talán az a szellem hozta meg aki apáról fiúra szállva öröklődött a családban. Ez a szellem maga volt a féktelen elemi erő. A legnagyobb energia ami a természetben e bolygón megtalálható. Ez az erő a Villámokban és viharokban rejtőzik a mai napig. Több kultúrában is a Vihart/villámlást tekintik az ötödik elemnek a Tűz, szél, víz és föld mellett. A család első tagja, aki magát a dinasztiát is alapította, a világon elsőként fogta be a Viharok ősi szellemét, és állította a család szolgálatába. Az alapító ereje az évek során meggyengült a szellem pedig érezte ezt. Ekkor döntött, úgy, hogy dinasztiát alapít és tovább adja tudását leszármazottainak, hogy erejükkel kordában tartva a szelemet fenntartsák a család hírnevét. Kemény feltételeket szabott ki a családra. Követelmény volt a sárga szempár, és több vizsgának is meg kellett felelni. Ez a módszer minden generációt egyre keményebben és keményebben sújtott. Mindenkinek túl kellet szárnyalnia elődjét.
Ebbe a kegyetlen, kihívásokkal és elvárásokkal teli családba született Vin, ikertestvérével Slice-al együtt. Sárga szemük átsegítette őket az első családi törvényen és 6 éves korukig biztosította az ott létüket. Ez idő alatt megkellet tanulniuk az alapokat. Kövek, és lehulló levelek szellemeit megidézni és irányításuk alá vonni. Egymást segítve vállvetve vágtak bele a harcba a bennmaradásért. AZ évek során ahogy haladtak egyre nehezebb és nehezebb feladatok elé állították őket. 15 éves korukra tökéletesen elsajátították a szellemegység képességét. A sámán képességeik mellett a harci tudásukat is kénytelenek voltak csiszolni. Harcművészetből és fegyver forgatásból is több vizsgát kellett letenniük.
Néhány nappal az utolsó vizsga előtt, ami abból állt, hogy saját őrszellemre kell szert tenniük, a sziget fölött sűrű sötét felhők gyülekeztek. Slice ekkor már úton volt, hogy szert tegyen saját kiszemelt őrszellemére. Vin azonban tanácstalanul járkált fel s alá a szigeten. Elképzelése sem volt, ki lenne hozzáillő. A szigetet napok óta ostromló vihar nem zavarta, ellenben apjuk eltűnése megnehezítette számára a koncentrálást. Egyetlen támasztéka, Slice sem volt a közelben akitől tanácsot kérhetett volna. Ebben az elkeseredett helyzetben lassan fellapozta fejében a korábban tanultakat. Talált egy mondatott ami talán még segíthetett is neki.
~Hallgass a természetre.
Felnézett a fekete égre melyen csak úgy cikáztak a villámok, több ponton is ostromolva a talajt. A mennydörgések úgy zengtek mintha valaki dühödten kiabált volna a felhők között. Végül úgy döntött, hogy a sziget egy félreeső magas pontjára vonul meditálni. Szemét behunyva az eső kopogása lassanként lágy dallammá változott és az ég zengése pedig hívogató szavakká váltak a számára. Ijedtében szemei kipattantak és az égre szegeződtek. Ekkor látta, hogy ez a vihar más. Van benne valami ami a többiben nem volt meg. Valami megfoghatatlan, ám ismerős. Ahogy nézte és hallgatta hogy a világ mit is mond neki egyre inkább letisztult a kép és egy szellem képét vélte felfedezi benne. Megbabonázva meredt a háborgó égre. Lassan felállt heklyéről és nyúlni kezdett az ég felé karjával, hogy megfoghassa a szép szavak suttogó szellemet aki a felhők közt bújt meg. Alig hogy keze teljesen kinyúlt egy villám csapott belé. Azonban ez a villám nem teljesen volt villám. Az egész villámcsóva egy apró gömbbe összpontosult Vin kezei között. Szinte ugyan olyan volt, mint egy átlag szellem apró forma, de a homlokán egy furcsa jel volt és rengeteg kisülés ment végbe az egész forma felszínén. Annak ellenére, hogy szelleme ilyen formát öltött nem volt képes egyesülni vele.
'-Te lennél apád hagyatéka?
-Te ki vagy?
'-A családod őr szelleme.
-Rengeteg őrszellemünk van. Mégis melyik?
'-Az egyetlen igazi aki ér is valamit.
-Ezt, hogy érted?
A beszélgetés pedig folyt tovább. Vin megtudta, hogy a vihar szelleme már évezredek óta a család Őrszelleme aki időnként Bibliába illő viharokkal sújtja a családot, mindaddig míg az fel nem mutat egy méltó Sámánt akivel aztán szövetségre léphet. Eddig mindig volt rá méltó személy. Nem egyszer esett meg, hogy a család sámán tagjai majdnem teljesen kihaltak a vihartól.
Így esett, hogy Vin úgymond megörökölte, kiérdemelte a család szellemét, ezzel szert téve saját őrszellemére és teljesítve a végső feladatát. A korábbiakhoz képest kettejük kapcsolata nem az alá fölé rendeltségre épült. Vin mindig is fogékonyabb volt a természetre, mint testvére Slice aki sokkal inkább a harci dolgokban mutatta meg tehetségét. Nem sokkal azután, hogy a kedélyek lecsillapodtak Slice is visszatért saját őrszellemével a hírhedt harcossal, Leonidasszal az oldalán.


Fegyver: ostor, egy pár cikk-cakkos, sárgamarkolatú kard. A két kard a markolat végén egymáshoz csatolható ezzel alkotva egy fegyvert.

Képesség:

Mivel szellemével képtelen az egyesülésre, az többnyire a neki legmegfelelőbb helyen, fenn a magasban tartózkodik és szinte sosem mutatkozik.

1. A Természet haragja:
Harc során ha Vin az égbe emeli a kardját(vagy mutató és gyűrűsujját) akkor Szelleme intézkedik és egy villám sújt le rá, amit aztán képes a másik fegyverből(ujjaiból) továbbítani egy irányba. A csapás nem képes irányt változtatni csupán lineárisan mozog. Kitérni képes amikor a levegőnél egy jobb vezetőt(adott esetben ellenfelet) talál félméteres körzetben. A csapás erős végtaggörcsöket, ideiglenes bénulást és kisebb koordinációs zavarokat okoz egy időre.

2. A Természet törvénye:
Képes áramot/villámot Furyoku-vá konvertálni. Ez ránézve igen veszélyes... Ha nem nyeli el az egészet akkor megrázza azonban ha túl sokat alakít át az is veszélyes lehet, ugyanis könnyedén belehalhat a túlterhelésbe.


// Anyag nem vész el, csak átalakul... //


A hozzászólást Vin összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Szept. 20, 2012 3:31 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
FaustVlll

avatar

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2012. Aug. 07.
Age : 25
Tartózkodási hely : Elizám ölében fekve

Character sheet
Furyoku:
2/1  (2/1)

TémanyitásTárgy: Re: Kietsume ikrek - Vin   Vas. Szept. 09, 2012 9:24 am

Üdvözletem , elolvastalak és rám hárult a nagy teher ami azzal jár hogy az első előtörténetet ellenőrizzem, nagy teher alatt mit értek? Vázolom. Őszintén szólva vegyes érzelmeket keltett bennem a karaktered és az előtörténete. Nagyon tetszik ahogy írsz és a megfogalmazás, azonban mielőtt beadsz egy történetet vagy később kaland, munka posztot akkor többször is olvasd el mielőtt beadod mert találtam pár helyesírási hibát meg pár nem teljesen érthető mondatot, de nem ez volt túlnyomó részben szerencsére, továbbá megkérnélek hogy a párbeszédeket színezd ki , minden szereplőnek más-más beszédszínnel ez nem csak szebbé és esztétikusabbá teszi az írást de a mi munkánkat is megkönnyíti, és ez a színezés a karakter gondolataira is áll amit ~jellel kezdesz. Van egy második probléma amin viszont nem tudok átsiklani, a szellemed a föld legerősebb szelleme ahogy leírtad, és az elemi szellemek közül is a leghatalmasabb továbbá az ősöd képes volt uralni a Unity Star 5 ágát. Ez az ami nagyon szemet szúrt, először is elemi szellemek közül nem uralhatnak egyből kezdő egyének olyanokat akik ekkora erővel rendelkeznek még akkor sem ha az az erő ott szunnyad a szellemben. A másik pedig hogy egyedül Hao (Zeke) volt képes mind az öt ágat uralni és senki ismétlem SENKI más. A Unity Star egyetlen ágát megtanulni egy játékosnak lehetséges a fórumon, de ezt is kizárólag nagy szintű és tapasztalt játékosoknak lehet. Kérnélek, hogy az előtörténeteden módosíts ezek fényében és ha elemi szellem a végső választásod akkor ezt a leghatalmasabb szellem témát ejtsd kérlek, és a család történetét is az előbb leírtak fényében módosítsd. A történeted nagyon jó és tényleg élvezettel olvastam még annak ellenére is, hogy rövid, de a változtatások megtételéig sajnos ELUTASÍTOM az előtörténeted.

Utóirat: Az elemi szellemekkel nem lehet egyesülni , sem fuzionálni. Minden játékos lehetőséget kap arra hogy bepályázza a kezdő képességeit szám szerint kettőt kivétel pár kaszt a leírásban látható, bátorítalak hogy gondolj ki nem túl durva kezdő képességeket hogy a karaktered további kalandozásai izgalmasabbak legyenek Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
FaustVlll

avatar

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2012. Aug. 07.
Age : 25
Tartózkodási hely : Elizám ölében fekve

Character sheet
Furyoku:
2/1  (2/1)

TémanyitásTárgy: Re: Kietsume ikrek - Vin   Csüt. Szept. 20, 2012 4:52 am

Elolvastalak és tetszetős képességeket találtál ki, a történet is rendben van éppen ezért ELFOGADOM az előtörténetet. Megcsinálhatod az adatlapodat, találsz hozzá segítséget a szabályzatban.

Kezdő tőke: 6000 Dobby Dollár
Kezdő Mágiák:
1. A Természet haragja:

Harc során ha Vin az égbe emeli a kardját(vagy mutató és gyűrűsujját) akkor Szelleme intézkedik és egy villám sújt le rá, amit aztán képes a másik fegyverből(ujjaiból) továbbítani egy irányba. A csapás nem képes irányt változtatni csupán lineárisan mozog. Kitérni képes amikor a levegőnél egy jobb vezetőt(adott esetben ellenfelet) talál félméteres körzetben. A csapás erős végtaggörcsöket, ideiglenes bénulást és kisebb koordinációs
zavarokat okoz egy időre.

2. A Természet törvénye:
Képes áramot/villámot Furyoku-vá konvertálni. Ez ránézve igen veszélyes... Ha nem nyeli el az egészet akkor megrázza azonban ha túl sokat alakít át az is veszélyes lehet, ugyanis könnyedén belehalhat a túlterhelésbe.


Jó játékot és várom a további nagyszerű munkákat Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Kietsume ikrek - Vin   

Vissza az elejére Go down
 
Kietsume ikrek - Vin
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Sámán Király Szerepjáték :: Nyilvántartás :: Eredettörténetek :: Sámán :: Archivált-
Ugrás: