A Sámán Király alapú szerepjáték ahol a kalandozhatsz a sámánok izgalmas világában.
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Szellemek

Go down 
SzerzőÜzenet
Yoh Asakura
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Aug. 07.
Age : 21
Tartózkodási hely : Szék amiben jókat szúnyókálok

Character sheet
Furyoku:
0/0  (0/0)

TémanyitásTárgy: Szellemek   Kedd Aug. 14, 2012 8:19 am

Spirits / LelkekMinden élőlény, aki valaha a földön járt és létezett halála után a szellemvilág része lesz, és lélekként tovább létezik. A lelkek miközben tapasztalattal gazdagodnak Reiyoku-t szereznek, amely erősíti őket és képességeik alapját képezi. A magányos lelkek, akik nem egy sámán őrszellemeként élnek nem képesek fizikai formát ölteni és csupán más lelkekkel képesek harcolni, hogy a legyőzött lelkek Reiyokuját elnyerve erősödjenek. Azok, akik egy sámán mellett harcolnak képesek fizikai alakot ölteni és a sámán Furyokujával kombinálva hatalmas támadásokat véghezvinni, azonban egy sámánnal kombinálva a lélek és sámán osztozik a képességek költségén. (Pl Egy 500 Furyokut igénybevevő képesség 250 Furyokut vesz el a sámántól és 250-et a lélektől, míg egy magányos lélek ugyanilyen technikáért 500 Reiyokut veszít az erejéből.) A szellemek képesek megszállni átlagos embereket és irányítani őket, így harcolva fizikai alakban ám ekkor nem képesek használni a saját technikáikat, és ha az ember akaratereje nagyobb, mint a szellemé akkor képes kiűzni magából a megszálló szellemet. A Szellem karakterek a kezdő két képességük mellett szintenként 1 képességet Pályázhatnak (Leghamarabb 2-es szinten)

Human Spirits / Emberi Szellemek

Az emberi szellemek értelemszerűen mielőtt meghaltak emberek voltak csak valami ok miatt nem vándoroltak tovább a lelkek ösvényén, hanem a földön maradtak és sámánokhoz csatlakoztak, vagy bolyongtak tovább. Az emberi lelkek képesek átadni használóiknak azt a tudást, amit még akkor birtokoltak, amikor hús-vér testükben voltak (pl.: Egy Szamuráj a kardforgatási tudását, vagy egy lövész a célzási képességét.) Amikor egy emberi szellem egyesül egy sámánnal a mozgásuk összehangolt lesz majd a lelkük és a tudatuk eggyé válik.

Elemental Spirits /  Elemi Szellemek

Az elemi szellemek nem voltak soha élőlények, hanem ők mindig is eggyel voltak a természettel. Ezek a lelkek mondhatni, hogy az elemük valamiféle ősi lelkei. Az elemi szellem képes irányítani a saját elemét el tudja tüntetni vagy akár teremteni is tudja azt. Azok a sámánok, akik elemi szellemmel tudnak szövetkezni nagyon szerencsésnek, mondhatják magukat, mert a legritkább szellemek közé tartoznak és nagyon bizalmatlanok a sámánokkal szemben. Az elemi szellemek nem képesek egybeolvadni a használójukkal, viszont ha megbíznak a használójukban, akkor majdhogynem a szolgáik lesznek tehát a sámán képes a tudatával kommunikálni az elemi szellemmel és parancsolni neki. (Elemi szellem nem lehet játékos)

Animal spirits / Állati lelkek

Miután egy állat elpusztul, a lelke szintén a szellemvilágba vándorol, vagy a földön ragad, és ott folytatja tovább az útját. Miután egy sámán őrszelleméül választ egy állati szellemet képessé válik a szellem fúzióra, ezáltal a sámán megkapja az állat fizikai erényeit (PL: Erő, gyorsaság, ügyesség, rejtőzködés) és az állati érzékei is élesednek (Szaglás, hallás, látás) Az állati szellem fajától függően. A sámán nagyobb szinten képes több állati lelket irányítani és váltani a fizikai tulajdonságok között harc közben, azonban az a sámán aki állati lelkeket használ nem képes a lélekegyesülésre.

Mythical spirits / Mítikus Szellemek

A mítikus szellemek a fantáziavilág egyedi lényeiből materiazálódtak. Ezekre a lényekre olyan sokan gondoltak és társítottak hozzájuk különböző képzeteket és érzelmeket, hogy létrejött a szellemi formájuk. Ezek nagyon ritkák, viszont mindenki aki rájuk gondol és új tulajdonságokat társít hozzájuk, erősíti őket. A rendkívül sok képzet, lehetővé teszi hogy sokféle formában és sokféle tulajdonsággal jöhessenek létre. A mítikus szellemeknek nincs valós formájuk, ezért rendszerint szeretnek megszállni valakit, hogy ha csak rövid időre is, de élvezhessék az anyagi világ ajándékait. Mivel emberi gondolatokból születtek, ezért mindegyik emberszerű értelemmel rendelkezik. Ha egy ilyen szellem szövetkezik egy sámánnal, képességeit a sámán felhasználhatja, amelyek az átlagosnál több Furyokut használnak fel, tekintve hogy a mítikus szellemnek nem létezett anyagi formája.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://samankiralyszj.hungarianforum.com
 
Szellemek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Sámán Király Szerepjáték :: Fórum :: Fontos Tudnivalók :: Sámán Típusok-
Ugrás: